Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν θα υπάρχει ευρώ σε 10 χρόνια

Δεν θα υπάρχει ευρώ σε 10 χρόνια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2017 | 12:41
Πρώτη δημοσίευση: 11.01.2017 | 12:41

Ο υποψήφιος για τη Γαλλική Προεδρία και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρός δεν βλέπει πολύ ... μέλλον για το ευρώ εάν δεν γίνουν άμεσα μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου ο Ε. Μακρόν ανέφερε ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι ανολοκλήρωτο και δεν μπορεί να διαρκέσει εάν δεν υπάρξουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Μιλώντας για το ευρώ ο Μακρός είπε ότι δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει κυριαρχία έναντι του δολαρίου, ούτε όμως και μια φυσική σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων κρατών μελών.

Ο Ε. Μακρόν πιστεύει ότι η Γερμανία και η Γαλλία είναι οι δύο κύριες δυνάμεις που είναι σε θέση να αλλάξουν την κατάσταση. Πιστεύει ότι η Γαλλία πρέπει να μεταρρυθμίσει την αγορά εργασίας και το εκπαιδευτικό σύστημα για την αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης. Όσο για τη Γερμανία, είπε πως επωφελείται από την παρούσα κατάσταση σε βάρος των ασθενέστερων κρατών-μελών.

Η δυσλειτουργία του ευρώ ωφελεί τη Γερμανία, είπε ο Μακρόν, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει στροφή από τη λιτότητα στις επενδύσεις.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ύστατη προσπάθεια αποφυλάκισης για τον ανταποκριτή της Die Welt Ύστατη προσπάθεια αποφυλάκισης για τον ανταποκριτή της Die Welt
  2. Μακρόν “δείχνουν” για πρόεδρο δύο δημοσκοπήσεις Μακρόν “δείχνουν” για πρόεδρο δύο δημοσκοπήσεις
  3. Μαθηματικοί υπολογισμοί Σόιμπλε: Αναστολή του ελληνικού χρέους θα στοίχιζε 120 δισ. στους δανειστές Μαθηματικοί υπολογισμοί Σόιμπλε: Αναστολή του ελληνικού χρέους θα στοίχιζε 120 δισ. στους δανειστές
  4. Φουντώνει ξανά ο  πόλεμος  Γερμανίας – Τουρκίας! Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν βουλευτή του SPD Φουντώνει ξανά ο "πόλεμος" Γερμανίας – Τουρκίας! Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν βουλευτή του SPD
  5. Βαλς… με τον Μακρόν για την προεδρία της Γαλλίας Βαλς… με τον Μακρόν για την προεδρία της Γαλλίας
  6. Επίσημα κατηγορούμενη για κατάχρηση η Πενέλοπι Φιγιόν Επίσημα κατηγορούμενη για κατάχρηση η Πενέλοπι Φιγιόν