Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Der Spiegel: Greek statistics με..αμερικανούς μάγειρες !

Der Spiegel: Greek statistics με..αμερικανούς μάγειρες !
ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2010 | 07:29
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 23:29

Από το 2002 με τη βοήθεια της αμερικανικής Goldman Sachs λέει το γερμανικό περιοδικό πως η Ελλάδα παραπλανούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αποκλειστικά σας παρουσιάζει το NewsIt με τίτλο “Οι επιτηρητές από τις Βρυξέλλες”, οι διαχειριστές του ελληνικού χρέους και η Goldman Sachs έκαναν μία συμφωνία ώστε ελληνικό χρέος ύψους 10 δισεκατομμυρίων αποτιμημένο σε δολάρια και γεν να ανταλλασσόταν σε ευρώ.

Οι περίεργες αυτές συναλλαγές θα πραγματοποιούνταν όμως με πλασματικές δηλαδή ψεύτικες ισοτιμίες, ενώ το ίδιο περιοδικό αναφέρει πως η Goldman Sachs έδωσε στην Ελλάδα επιπλέον πίστωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ποσό όμως που δεν εμφανίζεται πουθενά στα στατιστικά στοιχεία.Με υπότιτλο “Απαίσια Αδιαφάνεια” το περιοδικό αναφέρει κοινώς πως η
Goldman Sachs βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση να διαμορφώσει τα χρέη της, ώστε να συνάδουν με τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, το περιοδικό αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει ως λύση για την Ελλάδα τα κοινά ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών τα οποία θα διατεθούν στην Ελλάδα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο