Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Der Spiegel: Με 20 έως 35 δισ. θα «βοηθήσουν» οι ιδιώτες την Ελλάδα

«Η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στην επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους αποκτά συγκεκριμένο περίγραμμα» αναφέρει προδημοσίευση του γερμανικού περιοδικού.

«Προκειμένου να σωθεί η Αθήνα από την καταστροφή, κατά την άποψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να συμμετάσχουν με ποσό μεταξύ 20 και 35 δις ευρώ», προστίθεται.

Σύμφωνα με το Spiegel υπό συζήτηση είναι το λεγόμενο μοντέλο roll over, βάσει του οποίου οι ιδιώτες πιστωτές ανταλλάσσουν τα υφιστάμενα ομόλογα με νέους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας.

Στη βάση αυτή, κατά το Spiegel «διαγράφεται ένας συμβιβασμός» μεταξύ της Γερμανίας και των λοιπών κρατών μελών της ΕΕ στη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γερμανική κυβέρνηση μετατοπίζεται από την αρχική της θέση να συμπεριληφθούν όλοι οι ιδιώτες επενδυτές.

«Προφανώς τώρα η γερμανική κυβέρνηση θα δήλωνε ότι συμφωνεί με μια εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν όσο το δυνατό περισσότεροι», αναφέρεται σχετικά.

Παρατίθεται δε δήλωση του υπ. Οικονομικών του Βελγίου,Ντιντιέ Ρέιντερς, ότι «είναι δυνατόν να οργανωθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών σε εθελοντική βάση. Τότε θα μπορέσει να συμφωνήσει και η Γερμανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανική μπότα! Θα πληρώσουμε ακριβά το «ναι» της Μέρκελ

Παπανδρέου: δεν βγάζω δίσκο για την πάρτη μου

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια – Οι δανειστές μας επιβάλλουν: Κεφαλικούς φόρους σε όλους, ξένους επίτροπους στις αποκρατικοποιήσεις!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε