Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Deutche Bank: Nέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα

Deutche Bank: Nέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.11.2012 | 20:43
Πρώτη δημοσίευση: 02.11.2012 | 20:43

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος εάν τα κράτη δεν θα δεχθούν νέο κούρεμα, τότε θα δεχθούν νέες πιστώσεις.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank πρότεινε να δοθεί και νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, αποσπάσματα των οποίων προδημοσιεύθηκαν σήμερα--παρότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων.

Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας, ο Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου απάντησε: «Εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ευρώ υπό την παρούσα μορφή του, τότε η απάντηση είναι ναι. Οι αξιώσεις της Τρόικας έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα».

«Το ακανθώδες ερώτημα είναι πλέον τι είδους μορφή θα πρέπει να λάβει αυτή η χρηματοδότηση: νέες πιστώσεις, ή ένα νέο κούρεμα, στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι δημόσιοι πιστωτές;», προσθέτει.

Εάν τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θέλουν να ακούν το παραμικρό για μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διότι αυτό θα ήταν συνώνυμο με άμεση απώλεια χρημάτων των ευρωπαίων φορολογούμενων, «τότε σύντομα θα είναι απαραίτητο να χορηγηθούν νέες πιστώσεις», κατά τον Φόλκερτς-Λαντάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Deutsche Bank προχωράει σε 1.900 απολύσεις


   Διαδώστε αυτό το άρθρο