Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Deutsche Bank: Η Ελλάδα θα πάρει την 5η δόση

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ εκτιμά πως τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλάδα για να αποφευχθεί στάση πληρωμών σε όλη την ευρωζώνη και με αυτό το επιχείρημα θα συναινέσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.
 

Σύμφωνα με το άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, θα έρθει και ”κούρεμα” 50% των ελληνικών ομολόγων χωρίς όμως να επιφέρει καταστροφικό σοκ: ”το σοκ θα μπορούσε να μετριαστεί μέσω μιας ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης, όπου οι ιδιώτες-πιστωτές θα ανταλλάξουν με απώλεια του 50% της αξίας τους τα ελληνικά ομόλογα με άλλους φερέγγυους τίτλους.
Παράλληλα θα πρέπει η ΕΕ να είναι προετοιμασμένη ώστε μέσω των θεσμών της να στηρίξει και να διαχειριστεί τις τράπεζες στην Ελλάδα και στην ΕΕ που δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αναδιάρθρωση”.
 
Ο ίδιος επιχειρηματολογεί γιατί οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να πουν το ναι σε πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλιώς πάμε ολοταχώς προς διάλυση της ευρωζώνης : ”Οι πολιτικές εξελίξεις στη Φινλανδία, αλλά και η δημόσια συζήτηση στην Ολλανδία και τη Γερμανία καθώς και η άνοδος του Εθνικού Μετώπου του Λεπέν στη Γαλλία σημαίνουν αυξανόμενη αντίσταση κατά της όποιας ευρωβοήθειας.Στους πολίτες της ΟΝΕ δόθηκαν υποσχέσεις ότι τα εθνικά κράτη θα παραμείνουν υπεύθυνα για τα δημοσιονομικά τους χωρίς πολιτική ένωση και ότι η ΕΚΤ θα φροντίζει για τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος του ευρώ.Οι υποσχέσεις αυτές υπονομεύθηκαν όλες λόγω της ευρωκρίσης. Εάν δε ανατραπούν πλήρως, τότε δεν θα πρέπει να απορούμε, εάν οι ψηφοφόροι ζητήσουν και εξαναγκάσουν την ΟΝΕ σε διάλυση”.
 
Διαβάστε επίσης : 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε