Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Deutsche Bank: Η πιο επικίνδυνη τράπεζα για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

“Τρίζει” το γερμανικό τραπεζικό σύστημα. Την ώρα που νέο χαστούκι δέχτηκε η Deutsche Bank, η δεύτερη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα, Comerzbank, σχεδιάζει να προχωρήσει σε αθρόες απολύσεις υπαλλήλων.

Όσον αφορά στη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα των πέντε κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street.

Πρώτη φορά εκτός!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάταξη του think tank (σ.σ. δεξαμεμή σκέψης) «Coalition», η Deutsche Bank, για πρώτη φορά από το 2008, βρίσκεται στην έκτη θέση, μένοντας εκτός των πρώτων πέντε θέσεων.

JP Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America Merrill Lynch και Morgan Stanley η κορυφαία πεντάδα

Η αξιολόγηση του «Coalition» βασίζεται σε παράγοντες όπως τα έσοδα, τα κέρδη, η επενδυτική δραστηριότητα, τα deals κ.α. Στην προηγούμενη αξιολόγηση, η γερμανική τράπεζα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι και οι πέντε κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες εδρεύουν στις ΗΠΑ, με κορυφαία όλων να αναδεικνύεται η JP Morgan. Ακολουθούν η Goldman Sachs, η Citigroup, η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, UBS και HSBC.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Καταθετικών Εταιρειών του αμερικανικού Κογκρέσου χαρακτήρισε την Deutsche Bank ως την πιο επικίνδυνη τράπεζα για το παγκόσμιο συστημικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Δυσκολίες αντιμετωπίζει και η δεύτερη γερμανική τράπεζα η Comerzbank η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει στην απόλυση 5.000 υπαλλήλων της, αριθμός που αναλογεί στο 10% του προσωπικού.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε