Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διαδοχική Ασφάλιση: ελάχιστες οι αυξήσεις στις συντάξεις

Διαδοχική Ασφάλιση: ελάχιστες οι αυξήσεις στις συντάξεις
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2010 | 11:33
Πρώτη δημοσίευση: 18.01.2010 | 11:33

Έπεσε... ψαλίδι στις ελπίδες όσων περίμεναν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη σύνταξη μέσω διαδοχικής ασφάλισης αφού σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας

προσανατολίζεται σε έναν συντελεστή 1,5% στις αυξήσεις για τα έτη που είχε ο ασφαλισμένος στο προηγούμενο ταμείο.

Πλέον εξετάζεται να παραμείνει το σημερινό καθεστώς, με τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα να δίνει τη σύνταξη, η οποία όμως θα υπολογίζεται, όσον αφορά στο χρόνο που διανύθηκε στα υπόλοιπα ταμεία, με έναν συντελεστή ωρίμανσης.

Το υπουργείο μελετά ακόμη και το σενάριο να παίρνει ο ασφαλισμένος σύντ5αξη από το προτελευταίο ταμείο στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν πληροί τις προϋποθέσεις του τελευταίου ταμείου. Στόχος της διάταξης, είναι να προστατευθούν από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κάποιοι ασφαλι8σμένοι, όπως μητέρες, για τις οποίες υπάρχουν διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα ανά ταμείο.

Στο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν δύο χρόνια πριν από τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση, να ζητούν προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις στην έκδοση της σύνταξης που σήμερα φτάνουν ακόμη και τα δύο χρόνια. 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook