Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3045 δολάρια από το επίπεδο των 1,3111 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το ευρώ μέχρι να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ νωρίς το απόγευμα, κέρδιζε έδαφος έναντι του δολαρίου καθώς από την δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) προέκυπτε ότι η κεντρική τράπεζα προτίθεται να τερματίσει συντόμως τον τρίτο γύρο παρεμβάσεων στην αγορά ομολόγων (ποσοτικής χαλάρωσης όπως αποκαλείται). Ωστόσο, το σκηνικό μεταβλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχειών για την ανεργία το Δεκέμβριο η οποία έφθασε το 7,8%, ξεπερνώντας έτσι τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα βάλει «φρένο» στην Fed η οποία πιθανότατα θα αναγκαστεί να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων από την δευτερογενή αγορά.

Στη δευτερογενή αγορά στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 3 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 11,32% , με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,53 % να περιοριστεί στο 9,79% .

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,54%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,43%, στο εξάμηνο υποχώρησε οριακά στο 0,33%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,19%, ενώ στο μήνα αυξήθηκε οριακά στο 0,11%. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3012 δολ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε