Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαψεύδει και η Κομισιόν οτι υπάρχει πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες να κλείσουν

Διαψεύδει και η Κομισιόν οτι υπάρχει πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες να κλείσουν

«Δεν υπάρχει καμία πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμπλήρωσε: «Μελετάμε κάθε κρατική ενίσχυση και τα χαρακτηριστικά της».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές τράπεζες από την Επιτροπή για να διαλυθούν, ο Αντουάν Κολομπανί είπε οτι “Η ελεγχόμενη διάλυση είναι πάντα ενδεχόμενη για μια τράπεζα που λαμβάνει κρατική ενίσχυση”

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, για την οποία γίνεται λόγος μέσω δημοσιευμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου, αφού υπενθύμισε ότι η Επιτροπή ενέκρινε πριν από έναν χρόνο το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, είπε πως η Επιτροπή πρέπει να ενημερωθεί για κάθε περαιτέρω μέτρο ενίσχυσης για να αξιολογήσει την κατάσταση της τράπεζας. “Δεν λάβαμε καμία απόφαση για αυτό το ζήτημα”, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Συνεχίζοντας, ο Α. Κολομπανί σημείωσε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, η Επιτροπή και η τρόικα βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διευθετήσουν το ζήτημα του ελληνικού τραπεζικού τομέα και ιδιαίτερα την κατάσταση της Αγροτικής.

Διαβάστε

”Δεν θα κλείσει η Αγροτική Τράπεζα”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε