Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 16 Αθήνα Αναλυτικά

Διαψεύδει και η Κομισιόν τα περί επαναδιαπραγμάτευσης

Διαψεύδει και η Κομισιόν τα περί επαναδιαπραγμάτευσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.04.2010 | 15:42
Πρώτη δημοσίευση: 07.04.2010 | 15:42

Την ώρα που τα spread των ελληνικών ομολόγων χτυπούν… κόκκινο, η Κομισιόν με καθυστέρηση διαψεύδει τις φήμες περί επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης των 27 για το σχέδιο αρωγής της Ελλάδας.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμέλια Τόρες χαρακτήρισε ανυπόστατες φήμες τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της απόφασης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει τέτοια δημοσιεύματα.

Απαντώντας κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες για τις φήμες σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας για το 2009, η εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις σημείωσε πως τα κράτη-μέλη έχουν υποχρέωση κάθε χρόνο έως την 1η Απριλίου να κοινοποιήσουν στις κοινοτικές αρχές τις εκτιμήσεις τους για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, οι οποίες στη συνέχεια εξετάζονται από τη Eurostat. Κάτι που έχουν ήδη πράξει και τα 27 κράτη-μέλη.

Η εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που η κοινοτική στατιστική υπηρεσία διατυπώσει κάποιες αμφιβολίες για αυτά τα στοιχεία, τότε ακολουθούν ορισμένες συζητήσεις με τις εθνικές αρχές ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις. Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Εurostat θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της για το έλλειμμα και το χρέος των «27» στις 22 Απριλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδικασία ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, η εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν έχει να προσθέσει κάτι, καθώς, όπως επεσήμανε, η απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι ξεκάθαρη. Αναγνώρισε παράλληλα ότι υπάρχουν κάποιες τεχνικές ασάφειες που δεν έχουν απαντηθεί πλήρως και οι οποίες, όμως, όπως είπε, δεν χρειάζεται να απαντηθούν άμεσα από τη στιγμή που δεν έχει υποβληθεί αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού από την Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος τόνισε πάντως ότι υπάρχει συμφωνημένη μεθοδολογία σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και σημείωσε ότι αυτή την περίοδο δεν διεξάγονται περαιτέρω συζητήσεις για συμπληρωματικές διευκρινίσεις σχετικά με τις πτυχές του μηχανισμού.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
  2. Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης... Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης...
  3. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  4. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  5. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
  6. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook