Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διαβάστε στο Newsit όλο το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα!

8 στους δέκα τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων σύμφωνα με δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS. H δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης!

Υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης όλων των «κλειστών επαγγελμάτων» και ειδικά των επιστημονικών (φαρμακοποιών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών κλπ) τάσσονται οι οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες στην πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης που έκανε το υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε ποσοστό 82% του δείγματος, οι πολίτες δηλώνουν ότι γνωρίζουν τι εννοείται με τον όρο “κλειστά” επαγγέλματα, ενώ σε ποσοστό 78% τάσσονται υπέρ του “ανοίγματός” τους και σε ποσοστό 15% κατά. Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το “άνοιγμα” των “κλειστών” επαγγελμάτων θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και το 16% ότι θα την βλάψει.

Ειδικότερα, σε ποσοστό 84% θεωρούν ότι με το “άνοιγμα” θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, το 82% ότι ο καταναλωτής θα έχει καλύτερες υπηρεσίες λόγω ενίσχυσης του ανταγωνισμού και το 77% ότι ο καταναλωτής θα πληρώνει λιγότερα χρήματα. Επίσης, το 78% τάσσεται υπέρ της άρσης των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του επαγγέλματος του δικηγόρου.

Παράλληλα, το 76% τάσσεται υπέρ του να μην υπάρχουν ελάχιστες προκαθορισμένες αμοιβές για τους δικηγόρους, το 76% για τους συμβολαιογράφους και το 75% για τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς.

Όσον αφορά στους φαρμακοποιούς, σε ποσοστό 72% οι ερωτώμενοι είναι θετικοί στο να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, και σε ποσοστό 70% πιστεύουν ότι πρέπει να μπορεί ένας φαρμακοποιός να ανοίξει φαρμακείο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Πάντως, το 57% απάντησε να μην μπορούν τα super market να πωλούν βενζίνη, το 63% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του να μην υπάρχει προκαθορισμένο ποσοστό κέρδους στις τιμές φαρμάκων αλλά να προσδιορίζεται αυτό από το κάθε φαρμακείο και το 73% δεν θέλει τα super markets να πωλούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το υπουργείο Οικονομικών, αφού παρουσίασε το νομοσχέδιο στους ελεγκτές της τρόϊκας το έδωσε στη δημοσιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε