Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαβάστε στο Onalert.gr: Κοιτάσματα πετρελαίου-φυσικού αερίου – Τι λένε οι επιστήμονες

Το θέμα πετρέλαιο στο Αιγαίο -κι όχι μόνο- έρχεται σήμερα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

  Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε ανακοινώσει από το βήμα του κοινοβουλίου ότι επίκειται επικαιροποίηση του σχετικού παλιού νόμου, για την έρευνα κοιτασμάτων στην Ελλάδα.

 Η όλη διαδικασία, μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο και τη δημόσια διαβούλευση, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, οπότε ο νέος φορέας να συσταθεί εντός του Φεβρουαρίου, ή το αργότερο έως τον Μάρτιο.

Τελικά τι υπάρχει στο Αιγαίο και γενικά στον ελληνικό χώρο; Ο συνάδελφος Θ.Μέτσιος από το ΑΠΕ,μίλησε με επιστήμονες οι οποίοι εμφανίζονται μάλλον διχασμένοι για τι μπορούμε να περιμένουμε από τις έρευνες .

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο καθηγητής γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, Αβραάμ Ζεληλίδης, ο οποίος έχει προχωρήσει σε σχετικές μελέτες και έχει διενεργήσει με την ομάδα του έρευνες τις οποίες εφάρμοσε πάνω στα ήδη γνωστά σεισμικά μοντέλα.

 Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται σύγκριση των λεκανών, που υπάρχουν στην Ελλάδα, με άλλες γνωστές, που έχουν δώσει υδρογονάνθρακες και βάσει της γνώσης των διαφόρων γεωλογικών φάσεων εξάγεται το συμπέρασμα κατά πόσο μια περιοχή μπορεί, ή όχι, να «κρύβει» υδρογονάνθρακες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε