Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διαχρονικές διακρίσεις για τα Α/Κ του ΤΤ και των ΕΛΤΑ

 Διαχρονικές διακρίσεις για τα Α/Κ του ΤΤ και των ΕΛΤΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.01.2012 | 18:24
Πρώτη δημοσίευση: 20.01.2012 | 18:24

Η ΤΤ-ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ, θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις των οικονομικών συνθηκών, καθώς και στην απαίτηση του επενδυτικού κοινού για προϊόντα υψηλών αποδόσεων, αλλά μειωμένης μεταβλητότητας, κατέγραψε και το 2011 ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στα διαχειριζόμενα από αυτήν Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων και Ομολογιών, καταλαμβάνοντας εκ νέου κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Τ.Τ. ΕΛΤΑ Χρηματαγοράς Διαχείρισης Διαθεσίμων (EUR) κατέλαβε την πρώτη (1η) θέση της κατηγορίας του σε σύνολο 17 Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Η ανταγωνιστική του ετήσια απόδοση (6,17%) για το 2011, αλλά και η σωρευτική του απόδοση (14,52%) για την τριετία 2009-2011, σε συνδυασμό με την καθημερινή του ανατίμηση καθ’ όλη τη διάρκεια του αναφερομένου διαστήματος, συνιστούν τις κύριες παραμέτρους που το κατέστησαν το μεγαλύτερο Α/Κ από πλευράς ενεργητικού (213 εκ.) στην κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων, αλλά και του τρίτου μεγαλύτερου επί του συνόλου των 310 υπό διαχείριση Α/Κ της εγχώριας αγοράς.

Η ποιότητα της ακολουθούμενης πολιτικής στη διαχείριση πιστοποιείται επίσης από τις κορυφαίες θέσεις που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν και τα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια της Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ.

Ειδικότερα, το Ομολογιών Εσωτερικού κατέλαβε τη δεύτερη (2η) θέση μεταξύ 21 ομοειδών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ενώ το Europlus Ομολογιακό Εξωτερικού τη δεύτερη (2η) θέση ανάμεσα στα 8 της κατηγορίας του. Το τελευταίο μάλιστα εξελίσσεται σε σημαντική εναλλακτική επιλογή τοποθέτησης επενδυτικών κεφαλαίων, εξαιτίας της επιτυγχανόμενης γεωγραφικής διασποράς, με παράλληλη επίτευξη ικανοποιητικών αποδόσεων, αφού για το μεν 2011 η ετήσια απόδοσή του ανήλθε σε 3,57%, για τη δε τριετία 2009-2011 επετεύχθη σωρευτική απόδοση 10,22%.

O Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Η Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ θα εξακολουθήσει να επιδιώκει τη σωστή διαχείριση στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς, εμπλουτίζοντάς την συγχρόνως με επενδυτικά προϊόντα αιχμής, προκειμένου να ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι μεριδιούχοι της.»
   Διαδώστε αυτό το άρθρο