Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Διεκόπη το αρνητικό σερί στο ΧΑ

Διεκόπη το αρνητικό σερί στο ΧΑ

Ανοδική αντίδραση με τράπεζες και «νερά».

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να διακόψει το αρνητικό σερί των 4 τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων. Με τη βοήθεια των τραπεζών κυρίως ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,67% στις 1.537,82 μονάδες με χαμηλή όμως αξία συναλλαγών στα 101 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα. 

Η Εθνική ενισχύθηκε κατά 1,11% στα 10,06 ευρώ, η Πειραιώς κατά 1% και η Eurobank κατά 0,51%, ενώ υποχώρησε η μετοχή της Alpha κατά 0,45%. Ξεχώρισαν με κέρδη 7,02% η μετοχή της ΕΥΑΘ και με 6,08% η μετοχή της ΕΥΔΑΠ καθώς ανακοινώθηκε πως το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων θα πωλήσει το 23% της πρώτης και το10% της δεύτερης. Γενικότερα, όμως από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων τα νέα για το ΧΑ δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς η πώληση μεριδίου του δημοσίου σε κρατικές εταιρείες δεν θα συνοδεύεται και από εκχώρηση του management. 

Η μετοχή του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ -δεν τίθεται θέμα πώλησης ποσοστού για καμία από τις εταιρείες – ενισχύθηκαν κατά 1,63% και 1,5% αντίστοιχα. Κέρδη επίσης κατέγραψαν οι μετοχές της 3Ε κατά 2,85% και του Τιτάνα κατά 1,36%.

Επίσης, αγορές σήμερα βγήκαν και για μετοχές της περιφέρειας για αυτό και το τέλος της συνεδρίασης βρήκε 93 μετοχές να ενισχύονται έναντι 66 που υποχώρησαν ενώ 148 παρέμειναν αμετάβλητες. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τι στιγμή που εικόνα στο εξωτερικό διαρκώς χειροτερεύει και στο εσωτερικό τα αποτελέσματα δεν φέρνουν αντίδραση μοιραία η τάση θα παραμείνει πτωτική με εξάρσεις όπως η σημερινή.
,

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε