Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δηλώστε τα λεφτά που βγάλατε στο εξωτερικό ως το τέλος του μήνα!

Δηλώστε τα λεφτά που βγάλατε στο εξωτερικό ως το τέλος του μήνα!

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους τα… έφυγαν στο εξωτερικό δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Αρχές Φεβρουαρίου «φεύγουν» τα νέα ραβασάκια για 25.500 φορολογούμενους που δε μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Φορολογούμενοι στους οποίους διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ των εμβασμάτων που έχουν στείλει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό την τελευταία τριετία και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, έχουν προθεσμία να καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει νέες επιστολές προς τους φορολογούμενους αυτούς, στις οποίες θα αναγράφονται οι διαφορές μεταξύ καταθέσεων και των εισοδημάτων τους και θα καλούνται να καταβάλουν φόρο 45% επί των διαφορών αυτών, αφού θα θεωρηθεί ότι είναι εισόδημα που δεν δηλώθηκε στην εφορία.

Πρόκειται για 25.500 φορολογούμενους, οι οποίοι την τελευταία τριετία έστειλαν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, αλλά από τις διασταυρώσεις που έγιναν προέκυψε ότι τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα 194 εκατομμύρια ευρώ τα εμβάσματα μεταναστών στο εξωτερικό

«Πάρτι» φοροδιαφυγής από τους 2.062 της λίστας Λαγκάρντ – «Μπουγιουρντί» για 14.000 που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Τελεσίγραφο Στουρνάρα για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό: “Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε