Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημόσιο – Συντάξεις: Η μεγάλη κλοπή και το τέλος της 13ης σύνταξης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Πως μειώνεται η κύρια σύνταξη για όλους και χωρίς εξαιρέσεις
– Τέλος στα δώρα καθώς το νέο Ασφαλιστικό προβλέπει 12μηνη καταβολή συντάξεων
– Μεγάλες οι περικοπές για τους εργαζόμενους του Δημοσίου

Το ότι η 13η σύνταξη έχει πάει περίπατο είναι δεδομένο, απλά με βάση το νέο Ασφαλιστικό μπαίνει και η… σφραγίδα της κυβέρνησης. Παράλληλα και ενώ εκ πρώτης όψεως το Ασφαλιστικό δεν αφορά το Δημόσιο, οι αλλαγές που επιβάλει φέρνουν νέα δεδομένα και για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου καθώς ο ειδικός νόμος που θα εκδοθεί αναμένεται να βασιστεί στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης.

Πρώτα απ’ όλα και για τους δημοσίους υπαλλήλους σπάει η σύνταξη στα δύο, σε εθνική και αναλογική, ενώ καταργείται και το ΕΚΑΣ από το 2020 καθώς εντάσσεται στην εθνική σύνταξη.

Παράλληλα έρχεται πραγματική “σφαγή” στα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων καθώς εκτός του ότι θα υπολογίζεται ο εργασιακός βίος στο σύνολό του, δεν θα υπολογίζεται το τελευταίο έτος που ο εργαζόμενος έχει φτάσει στην κορυφαία κλίμακα των υποδοχών του.

Την ίδια ώρα δεν θα υπολογίζονται τα επιδόματα αδείας και τα δώρα (για όσα χρόνια αποδίδονταν) παρά το γεγονός ότι υπήρχαν οι σχετικές κρατήσεις.

Ωστόσο το νέο Ασφαλιστικό αποτελεί και την ταφόπλακα της 13ης σύνταξης καθώς είναι σαφές, αναφέρεται άλλωστε ρητά, ότι η σύνταξη θα καταβάλλεται σε 12μηνη βάση…

Μεγάλο μαχαίρι έρχεται την ίδια ώρα και για όσους παίρνουν και δεύτερη σύνταξη. Ουσιαστικά χάνουν με μιας 384 ευρώ, όσο δηλαδή η εθνική σύνταξη η οποία στο ίδιο άτομο θα καταβάλλεται μόνο για μια σύνταξη και όχι για δύο, ενώ όλα δείχνουν πως όσοι είναι ασφαλισμένοι σε δύο φορείς και θα έπαιρναν δύο συντάξεις, πλέον θα λαμβάνουν μία με προσμέτρηση του χρόνου ασφάλισης που έχουν διανύσει στον άλλο ασφαλιστικό φορέα.

 

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε