Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Διώχνουν το 10% των δημοσίων υπαλλήλων που δουλεύουν στις ΔΕΚΟ !

 
Άλλο ένα 10% από τους δημοσίους υπαλλήλους θα υποστεί νέα δραματική μείωση στις αποδοχές του.
 

Ο κύβος ερρίφθη αφού μάλιστα ορίστηκε και η ημερομηνία της μεγάλης σφαγής στο Δημόσιο,όχι απλά με τις ευλογίες αλλά μετά από τις απαιτήσιες της Τρόικας.
 
Στις 16 Νοεμβρίου,φυσικά μετά και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών,απομακρύνονται από το Δημόσιο περίπου 2000 δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ,δηλαδή σε ΟΣΕ,ΕΘΕΛ,ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα,οι εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου με ή ΧΩΡΙΣ τη θέλσή τους.
 
Μάλιστα το μοντέλο που θα ακολουθηθεί δεν θα θυμίζει σε τίποτα την πλουσοπάροχη εθελούσια έξοδο που εφάρμοσαν η Ο.Α και ο ΟΤΕ αλλά το ”τσιγκούνικο” παράδειγμα της ΔΕΗ,όπου τα μπόνους ήταν ”αναιμικά”.
 
Ταυτόχρονα άλλο ένα 10 % εργαζομένων στις ΔΕΚΟ,θα μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου διατηρώντας αφενός τις δουλειές τους,χάνοντας όμως μεγάλο μέρος των αποδοχών τους, που σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση θα φτάνει στο 50 %.
 
Και αυτό γιατί θα χάσουν τα επιδόματα που έπαιρναν εως τώρα στις ΔΕΚΟ και επίσης γιατί οι αποδοχές τους θα ”συμμορφωθούν” με αυτές του στενότερου δημόσιου τομέα.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε