Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διπλοί σε σχέση με την Ελλάδα οι μισθοί στη Γερμανία

Διπλοί σε σχέση με την Ελλάδα οι μισθοί στη Γερμανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2012 | 13:23
Πρώτη δημοσίευση: 24.04.2012 | 13:23

Την ώρα που από την Τράπεζα της Ελλάδος γίνεται λόγος για νέες μειώσεις στους μισθούς τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα

έρχονται τα στοιχεία απ' όλη την Ε.Ε. να δείξουν τις χαοτικές διαφορές κυρίως μεταξύ Βορρά και Νότου.
Η Ελλάδα βρίσκεται (πριν γίνουν οι επόμενες περικοπές) ήδη κάτω απ' το μέσω όρο με το ωρομίσθιο να είναι στα 16,40 ευρώ την ώρα που ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι στα 22,80 ευρώ.
Τα στοιχεία αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι το μισθολογικό κόστος δεν είναι το βασικό πρόβλημα για την ανάπτυξη στη χώρα μας, εκτός πια και αν κάποιοι (όπως έχει ακουστεί από μέλη της τρόικας) προσδοκούν να δουν στην Ελλάδα τα ωρομίσθια της Βουλγαρίας (3,50 ευρώ) και της Ρουμανίας (4,50 ευρώ).
Οι δυνατές χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου και του ευρωπαϊκού Βορά την ώρα που ζητούν απ' την περιφέρεια και το Νότο να βάλουν μαχαίρι στους μισθούς στηρίζουν την ανάπτυξή τους σε εργατικά χέρια που κοστίζουν στο Βέλγιο 39,30 ευρώ, στη Σουηδία 39,10 ευρώ, στη Δανία 38,90 ευρώ, στη Γαλλία 34,20 ευρώ, στο Λουξεμβούργο 33,70 ευρώ και στην Ολλανδία 31,10 ευρώ.
Στη Γερμανία των Μέρκελ και Σόιμπλε ο μέσος όρος στο ωρομίσθιο είναι στα 30,10 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο απ' αυτό της Ελλάδας και οι Γερμανοί για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξή τους αναζητούν άλλους 200.000 εργαζόμενους το χρόνο!

Διαβάστε επίσης:
Τσακίζουν ανεργία και ύφεση – Επιπλέον μειώσεις μισθών 10%

Φως, νερό, συγκοινωνίες πιο ακριβές κατά 25% από το 2013

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Survivor: Οι Βέλγοι  ψήφισαν  Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά! Survivor: Οι Βέλγοι "ψήφισαν" Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά!
  2. Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit
  3. Τσίπρας και διαπραγμάτευση  ψηλά  σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο Τσίπρας και διαπραγμάτευση "ψηλά" σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο
  4. Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο! Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο!
  5. Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν! Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν!
  6. Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03] Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03]