Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Διχογνωμία στην τρόικα για τη συγχώνευση Εθνικής Eurobank

Διχογνωμία στην τρόικα για τη συγχώνευση Εθνικής Eurobank

Τη διακοπή της διαδικασίας συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής και Eurobank μέχρι να ολοκληρωθεί η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης ζήτησε μέλος της τρόικας, ενώ ξένο fund επιδιώκει ”μπάσιμο” στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον ενιαίο όμιλο Εθνικής Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Capital.gr μέσα στην τρόικα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το αν πρέπει να συνεχίσει ή να παγώσει η διαδικασία συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.

Η διακαιολογία της διακοπής φέρεται να είναι το ότι ο νέος μέτοχος θα πρέπει να αποφασίσει χωρίς δεσμεύσεις τις επόμενες κινήσεις του αφού τελειώσει η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.
Διόλου βέβαιο δεν είναι το ότι θα προκριθεί η λύση της διακοπής της συγχώνευσης γιατί θα απαιτηθεί μία περίπλοκη διαδικασία, την ώρα μάλιστα που το ΔΝΤ φέρεται να αντιτίθεται σε αυτό το σενάριο.

Την ίδια ώρα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιβεβαιώνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το καναδικό fund Fairfax Capital για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ενιαίου ομίλου Εθνικής Eurobank.
Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη μία τέτοια εξέλιξη απαιτεί και αλλαγή στους όρους ανακεφαλαιοποίησης, ενώ η ανακοίνωση της Εθνικής δεν διαφωτίζει πότε και πως θα γίνει το μπάσιμο της Fairfax Capital.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε