Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δώσαμε στους Έλληνες 110 δισ. και αυτοί χαλάρωσαν”

Άγριο ”χέρι” μας βάζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ που μας βαθμολογεί με ΜΗΔΕΝ για τις ιδιωτικοποιήσεις.
 

Για “πολιτική κόπωση” στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, αποκλείοντας παράλληλα κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 
“Διότι”, εξήγησε, “όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με το πρόγραμμα υποστήριξης των 110 δισ. περιμένουμε σαν ανταπόδοση τις προσπάθειες της”.
 
Η κυρία Λαγκάρντ, που θεωρείται φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ, μας κατηγορεί για μεγάλες καθυστερήσεις: ”Θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ακόμη και σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και σε απελευθέρωση ορισμένων τομέων και επαγγελμάτων.Υπήρχε δέσμευση για τα πρώτα 15 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις, για την ώρα όμως έχουμε μηδέν”.
 
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι “μιλάτε όπως η Μέρκελ και οι Γερμανοί”, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας απάντησε “όχι, μιλώ στο όνομα μιας ισορροπίας που θα πρέπει να σεβαστούμε”.
 
Στο ερώτημα εάν θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του χρέους η υπουργός για ακόμα μια φορά απάντησε ξεκάθαρα “όχι “.
 
Κατά της αναδιάρθρωσης τάχθηκε και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ-Παράμο σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Λα Βανγκουάρδια.
 
Ο Γκονθάλεθ-Παράμο σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στους στόχους για το χρέος της που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
“Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τη συμφωνία που ήδη υπάρχει. Αν έπειτα από ένα χρόνο υπάρχει κάποιο μέρος της που δεν έχει υλοποιηθεί τότε θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.
Όταν οι άνθρωποι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους της δεν γνωρίζουν τί σημαίνει αυτό”.
 

Ή πέμπτη δόση ή στάση πληρωμών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε