Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δόσεις ως το 2014 με ρύθμιση για τους φόρους του 2012

Δόσεις ως το 2014 με ρύθμιση για τους φόρους του 2012

Πολλοί ήδη βλέπουν το εκκαθαριστικό της εφορίας και δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Φόροι εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, ΕΤΑΚ του 2009 και ΦΑΠ έρχονται μαζί και πολλά νοικοκυριά είναι σε απόγνωση. Υπάρχει απειλή μη πληρωμής των φόρων και έτσι το κράτος προσανατολίζεται στο να δώσει την ευκαιρία αποπληρωμής ακόμη και σε 60 δόσεις.

Το σχέδιο προβλέπει επέκταση της ρύθμισης που ήδη ισχύει για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ως 29/2 και στις οφειλές που θα προκύψουν μέσα στο 2012, ενώ για τα χαμηλά εισοδήματα εκτός του ότι οι δόσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν το 25% του εισοδήματος προβλέπεται εξόφληση ακόμη και σε 60 δόσεις, ενώ για τους υπόλοιπους η ρύθμιση όπως και η ισχύουσα θα προβλέπει 24 μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα και για τα χρέη των νοικοκυριών που προκύπτουν από τους φόρους του… καλοκαιριού, από το εκκαθαριστικό κλπ στην περίπτωση που είναι μεγαλύτερα από το 25% του εισοδήματος προβλέπεται εξόφληση ως και τα τέλη του 2014.

Δηλαδή το ποσό που αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος θα μπορεί να εξοφληθεί σε δόσεις ως το τέλος του 2012 και το υπόλοιπο σε δύο ετήσιες δόσεις το 2013 και το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Οίκος αξιολόγησης υποβαθμίζει τη Γερμανία εξαιτίας της στάσης της προς την Ελλάδα

Σαμαράς προς Ευρωπαίους: “Βάλτε πλάτη” – Επιστολή του πρωθυπουργού στους εταίρους κομίζει στις Βρυξέλλες ο Κάρολος Παπούλιας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε