Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δραματική έκκληση Μπαρόζο για άμεση βοήθεια στην Ελλάδα

Δραματική έκκληση Μπαρόζο για άμεση βοήθεια στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2010 | 21:03
Πρώτη δημοσίευση: 19.03.2010 | 21:03

Μετά την ανακοίνωση ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τηλεφώνησε στον Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου και τον ενημέρωσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών, Ζοζέ Ντουράο Μπαρόζο, ζήτησε σήμερα από τους ηγέτες όλων των μελών της ΕΕ να εγκρίνουν "το ταχύτερο δυνατόν" τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα "για να χρησιμοποιηθεί, αν παραστεί η ανάγκη".

"Καλώ τους ηγέτες της ΕΕ, να συμφωνήσουν αναφορικά με αυτό το εργαλείο, το ταχύτερο", τόνισε στη δήλωσή του αυτήν ο κ. Μπαρόζο μιλώντας στις Βρυξέλλες σήμερα. "Δεν μπορούμε να παρατείνουμε περισσότερο την παρούσα κατάσταση", υπογράμμισε. 

"Η Επιτροπή από την πλευρά της είναι έτοιμη να προτείνει ένα εργαλείο βοήθειας" προς την Ελλάδα αποτελούμενο από ένα συντονισμένο σύστημα διμερών δανείων" προς την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.

Παρατηρητές σημειώνουν ότι εν προκειμένω πρόκειται για έναν χωρίς προηγούμενο μηχανισμό βοήθειας σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης, που όμως θα πρέπει να τύχει της πολιτικής έγκρισης των ηγετών της.

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  2. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  3. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  4. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!
  5. Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η  μετακόμιση  από το Χίλτον στις Βρυξέλλες Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η "μετακόμιση" από το Χίλτον στις Βρυξέλλες
  6. Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook