Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 6 Αθήνα Αναλυτικά

Δραματική έκκληση Μπαρόζο για άμεση βοήθεια στην Ελλάδα

Δραματική έκκληση Μπαρόζο για άμεση βοήθεια στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2010 | 21:03
Πρώτη δημοσίευση: 19.03.2010 | 21:03

Μετά την ανακοίνωση ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τηλεφώνησε στον Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου και τον ενημέρωσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών, Ζοζέ Ντουράο Μπαρόζο, ζήτησε σήμερα από τους ηγέτες όλων των μελών της ΕΕ να εγκρίνουν "το ταχύτερο δυνατόν" τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα "για να χρησιμοποιηθεί, αν παραστεί η ανάγκη".

"Καλώ τους ηγέτες της ΕΕ, να συμφωνήσουν αναφορικά με αυτό το εργαλείο, το ταχύτερο", τόνισε στη δήλωσή του αυτήν ο κ. Μπαρόζο μιλώντας στις Βρυξέλλες σήμερα. "Δεν μπορούμε να παρατείνουμε περισσότερο την παρούσα κατάσταση", υπογράμμισε. 

"Η Επιτροπή από την πλευρά της είναι έτοιμη να προτείνει ένα εργαλείο βοήθειας" προς την Ελλάδα αποτελούμενο από ένα συντονισμένο σύστημα διμερών δανείων" προς την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.

Παρατηρητές σημειώνουν ότι εν προκειμένω πρόκειται για έναν χωρίς προηγούμενο μηχανισμό βοήθειας σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης, που όμως θα πρέπει να τύχει της πολιτικής έγκρισης των ηγετών της.

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook