Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δραματική έκκληση Μπαρόζο για άμεση βοήθεια στην Ελλάδα

Δραματική έκκληση Μπαρόζο για άμεση βοήθεια στην Ελλάδα

Μετά την ανακοίνωση ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τηλεφώνησε στον Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου και τον ενημέρωσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών, Ζοζέ Ντουράο Μπαρόζο, ζήτησε σήμερα από τους ηγέτες όλων των μελών της ΕΕ να εγκρίνουν “το ταχύτερο δυνατόν” τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα “για να χρησιμοποιηθεί, αν παραστεί η ανάγκη”.

“Καλώ τους ηγέτες της ΕΕ, να συμφωνήσουν αναφορικά με αυτό το εργαλείο, το ταχύτερο”, τόνισε στη δήλωσή του αυτήν ο κ. Μπαρόζο μιλώντας στις Βρυξέλλες σήμερα. “Δεν μπορούμε να παρατείνουμε περισσότερο την παρούσα κατάσταση”, υπογράμμισε. 

“Η Επιτροπή από την πλευρά της είναι έτοιμη να προτείνει ένα εργαλείο βοήθειας” προς την Ελλάδα αποτελούμενο από ένα συντονισμένο σύστημα διμερών δανείων” προς την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.

Παρατηρητές σημειώνουν ότι εν προκειμένω πρόκειται για έναν χωρίς προηγούμενο μηχανισμό βοήθειας σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης, που όμως θα πρέπει να τύχει της πολιτικής έγκρισης των ηγετών της.

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε