Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δύο 24ωρα από τη χρεοκοπία των ΗΠΑ!

Δύο 24ωρα πριν τη στάση πληρωμών οι ΗΠΑ και κανένα φως στον ορίζοντα, αφού Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε αύξηση του εξωτερικού δανεισμού.

Τα νομοσχέδια, οι προτάσεις και οι αντιπροτάσεις, απορρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Στις οκτώ ώρα Ελλάδας (μία το μεσημέρι για τις ΗΠΑ) θα υπάρξει άλλη μία ψηφοφορία στο Κογκρέσο – για νομοσχέδιο των Δημοκρατικών αυτή τη φορά.
Η ψηφοφορία πήρε αναβολή μερικών ωρών για να υπάρξει μία συζήτηση, μήπως και βρεθούν κοινά σημεία.

Σε μια σύντομη δήλωσή του στη Γερουσία, το στέλεχος των Δημοκρατικών Χάρι Ράιντ είπε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο και την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζονται, αλλά πρόσθεσε πως “πρέπει να διανυθεί ακόμα κάποια απόσταση” προτού υπάρξει συμφωνία.

Το αμερικανικό χρέος έχει ξεπεράσει το όριο των 14,3 δισ. δολαρίων τον Μάιο και πρέπει να συμφωνηθεί άμεσα αύξησή του, καθώς τα αποθέματα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα φτάνουν ως τις 2 Αυγούστου. Αν δεν υπάρξει λύση τότε οι ΗΠΑ θα κάνουν στάση πληρωμών και τα κρατικά ταμεία δεν θα δίνουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, υγεία κ.α.

Ρεπορτάζ του Mega

Ρεπορτάζ του AP από κυβερνητικές πηγές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε