Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΕΕ: Ασύμβατο με την κοινοτική νομοθεσία το ΤΕΜΠΜΕ

Νέο μεγάλο πλήγμα για τη “ραχοκοκαλιά” της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απόφαση – βόμβα της Κομισιόν που κρίνει παράνομες τις ενισχύσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει την ίδια την απόφαση σύστασης του Ταμείου Εγγυοδοσίας -το φθινόπωρο του 2008 – προβληματική.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η σύσταση του Ταμείου είναι “πρόχειρη, αποσπασματική, κυρίως όμως μη συμβατή με το κανονιστικό πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Βάσει αυτής της απόφασης τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί προς τους Έλληνες επιχειρηματίες ως άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Ταμείου κρίνονται “μή σύννομα” και η Κομισιόν αναμένεται να μας ζητήσει να επιστραφούν μέρος των κοινοτικών πόρων.

Εν μέσω κρίσης δηλαδή η χώρα καλείται να επιστρέψει περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τρομερό είναι το πλήγμα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι πλέον δεν έχουν να περιμένουν την χρηματοδότηση του ΤΕΜΠΜΕ. Όλα αυτά ενώ τα λουκέτα στην αγορά πληθαίνουν….

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε