Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΕΚΤ:”Θάνατος για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ”

Ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, μας ξεκαθάρισε πως θα μας δώσουν επιπλέον 30 δις ευρώ για να τα βγάλουμε πέρα από το 2012 εως το 2013 και τα υπόλοιπα να τα βρούμε από αποκρατικοποιήσεις.
 

Με δραματικό τόνο, ο ιταλός τραπεζίτης που θεωρείται φαβορί για να διαδεχθεί τον Τρισέ στην ηγεσία της ΕΚΤ, μας προειδοποίησε : ”Η έξοδος από το ευρώ θα ήταν σαν τη θανατική ποινή, την οποία έχουμε καταργήσει στην ΕΕ”.
 
Ο κ. Σμάγκι τάσσεται για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε μορφής αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης για την ίδια αλλά και την Ευρωζώνη: ”Η συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένα παραμύθι” ενώ τονίζει πως η χώρα μας δεν είναι αναξιόχρεη και μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της:” Οι Έλληνες έχουν περιουσία, την οποία μπορούν να πουλήσουν και να περιορίσουν το χρέος τους και έχουν και τα εργαλεία να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα και το σύστημα δαπανών τους. Αν κοιτάξεις τον ισολογισμό της Ελλάδας, δεν είναι αναξιόχρεος”.
 
Στα 30 δις ευρώ εκτιμά το μέλος της ΕΚΤ την επιπλέον βοήθεια που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα για τη διετία 2012-2013 :”Οι χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να προσφέρουν ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες τη διετία 2012-2013”.
 
Για το ίδιο θέμα, στην συνέντευξή του στους Financial Times, πρόσθεσε:” οι υπόλοιπες δανειακές ανάγκες της Ελλάδας σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καλυφθούν από τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και άλλα μέτρα”.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε