Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Αυξάνονται οι συντελεστές του φόρου – Κόβονται οι φοροαπαλλαγές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο ΕΝΦΙΑ, ακόμη και αν αλλάξει όνομα επί της ουσίας μένει, αλλά για να είναι τα έσοδα ίδια με τις περασμένες χρονιές, δηλαδή, τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ, πρέπει να γίνουν αλλαγές στους συντελεστές του φόρου, αλλά και μειώσεις στις φοροαπαλλαγές.

Τα ραβασάκια του φόρου για τα ακίνητα αναμένονται μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ η πληρωμή της πρώτης δόσης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.
Οι πλέον σημαντικές αλλαγές αφορούν στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες είναι μειωμένες κατά 20% κατά μέσο όρο και έτσι δημιουργούν θέμα εσόδων. Για να μην υπάρξει τέτοιο θέμα θα υπάρξει εσωτερικό “λίφτινγκ” στον νόμο, επί της ουσίας αλλαγές προς τα πάνω στους συντελεστές, έτσι ώστε να μην μειωθούν τα έσοδα. Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι ουσιαστικά οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν καμία έκπτωση στον φόρο λόγω αντικειμενικών αξιών.
Αντιθέτως θα μπει “χέρι” στις φοροαπαλλαγές με αποτέλεσμα κάποιοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα συζητηθεί από μηδενική βάση το θέμα των εκπτώσεων σε ξενοίκιαστα και ημιτελή ακίνητα.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε