Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 15 Αθήνα Αναλυτικά

ΕΤΕπ: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει “περισσότερα και καλύτερα” προγράμματα στην Ελλάδα το 2013

ΕΤΕπ: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει “περισσότερα και καλύτερα” προγράμματα στην Ελλάδα το 2013
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2013 | 15:04

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει, με τη χορήγηση δανείων, “περισσότερα και καλύτερα” προγράμματα στην Ελλάδα το 2013, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρός της, Βέρνερ Χόγιερ, με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της ΕΤΕπ.

Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Χόγιερ τόνισε ότι “μετά το τέλος της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, η ΕΤΕπ έχει ισχυρή συνεργασία με την αξιόπιστη και δραστήρια ελληνική κυβέρνηση” και δηλώνει έτοιμη να χρηματοδοτήσει “καλές ιδέες”. Είναι προς όφελός μας να ξεπεράσουμε τα προβλήματα στην Ελλάδα, τόνισε ο Χόγιερ, ο οποίος είπε ακόμη ότι η ΕΤΕπ δεν περιορίζει τη συνεργασία της με εθνικές κυβερνήσεις, αλλά δηλώνει, επίσης, έτοιμη να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς “η Ελλάδα χρειάζεται καλές ειδήσεις”.

“Δεν υπάρχει ούτε δισταγμός, ούτε ανώτατο όριο στη χρηματοδότηση της Ελλάδας”, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο οποίος όμως αφού αναφέρθηκε στα τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια στην ΕΕ, είπε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με τον επαναπρογραμματισμό των έργων που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Χόγιερ τόνισε ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε διεθνείς αγορές, εφόσον επιλυθούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. O πρόεδρος της ΕΤΕπ αναφέρθηκε επίσης σε “πολύπλοκα προβλήματα” που παρουσιάζονται στις συμβάσεις των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, για τα οποία “η ΕΤΕπ εργάζεται, ώστε να ξεπεραστούν, κάτι όμως που απαιτεί χρόνο”. Η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να επιστρέψει στη χρηματοδότηση αυτών των έργων, μόλις επιλυθούν ορισμένα ζητήματα νομικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Χόγιερ.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, το 2012 η ΕΤΕπ προχώρησε στη χορήγηση δανείων ύψους 704 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Ο Χόγιερ διευκρίνισε ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί δάνεια ύψους 590 εκατ. ευρώ, από τα οποία πέντε ελληνικές τράπεζες έχουν επωφεληθεί, ενώ εκταμιεύθηκαν 212,5 εκατ. ευρώ, “κάτι που αποδεικνύει ότι η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ ρέει προς την Ελλάδα”. Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ σημείωσε ακόμη ότι, εντός του Μαρτίου, θα είναι πλήρως επιχειρησιακό το δάνειο ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Η Ελλάδα θα χρειαστεί δεκαετίες για να ανακάμψει''

 

Οι γυναίκες δουλεύουν 59 ώρες παραπάνω από τους άντρες για τον ίδιο μισθό

 

Βάιτμαν: Δε γίνεται οι τράπεζες να ασκούν δημοσιονομική πολιτική

 

ΤτΕ: Επιτακτική ανάγκη ο περαιτέρω εξορθολογισµός του κόστους λειτουργίας των Τραπεζών   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook