Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΕΒΕΑ: “Λύστε την απεργία αλλιώς…”

ΕΒΕΑ: “Λύστε την απεργία αλλιώς…”
Να πάει τους απεργούς στα δικαστήρια απειλεί και πάλι ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, μέσω του newsit.gr
Κωνσταντίνος Μίχαλος. Μιλώντας στο Newsit.gr, είπε οτι τους δίνει διορία μέχρι την Παρασκευή ν’ ανοίξουν το λιμάνι, διαφορετικά θα προχωρήσει σε αγωγές.
Στις 17:00 θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μίχαλος είχε κάνει αγωγή στους λιμενεργάτες στην προηγούμενη απεργία που κράτησε 17 ημέρες. Η αγωγή δεν εκδικάστηκε αφού η απεργία την επόμενη μέρα έληξε.

Το λιμάνι παραμένει κλειστό και σήμερα αφού οι λιμενεργάτες αντιδρούν στην εφαρμογή της σύμβασης της Cosco με τον ΟΛΠ.

«Αδυνατώ να κατανοήσω τη νομιμοποιητική βάση της απόφασης» ήταν η απάντηση της υπουργού Οικονομίας Λ.Κατσέλη. Το μεσημέρι η κ.Κατσέλη θα έχει συνάντηση με τον ΕΒΕΑ για το θέμα ενώ η ίδια τόνισε ότι ο διάλογος για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σύμβαση παραχώρησης είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Από σήμερα όμως βάση της συμβάσης η κινεζική εταιρεία ξεκινάει την εκμετάλευση του χώρου μεταφορών και εμπορίου του ΟΛΠ.
Το Newsit.gr βρέθηκε σήμερα στο λιμάνι και κατέγραψε τι συμβαίνει με τη συμφωνία Cosco και ΟΛΠ.

Ο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Πειραιά Γιώργος είπε στο newsit.gr  ότι δεν κρατάνε όλα τα προϊόντα αποκλεισμένα. Φαρμακευτικό υλικό αλλά και τρόφιμα βγαίνουν στην αγορά για να μην αλλοιωθούν.

Όπως επίσης φαίνεται από τη σύμβαση η Cosco έχει το δικαίωμα να προσλάβει προσωπικό από όλες τις χώρες της ΕΕ αλλά και την Κίνα. Πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί με χαμηλότερους μισθούς να κάνει τη δουλειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι μαγειρεύουν οι κινέζοι στο λιμάνι;

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε