Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΕΒΕΑ προς κυβέρνηση: «Σταματήστε τις αλχημείες»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πληροφορίες περί μείωσης του φόρου παρακράτησης 8% προκάλεσαν την αντίδραση του ΕΒΕΑ, που κάλεσε το οικονομικό επιτελείο να σταματήσει τις αλχημείες».

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει σε μέτρα που θα οδηγήσουν την αγορά σε πτώχευση»’ δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση να προχωρήσει, έστω και με μειωμένο ποσοστό, στην επιβολή φόρου στις συναλλαγές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

«Με την τακτική της η κυβέρνηση θυμίζει τη λαϊκή ρήση στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα και για πολλοστή φορά, ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί το οικονομικό επιτελείο να σταματήσει τις αλχημείες και να αλλάξει πολιτική αν δε θέλει να οδηγήσει τον ιδιωτικό τομέα στην ίδια κατάσταση με το δημόσιο.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία μόνο με την έντονη δραστηριοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε συνδυασμό βέβαια με την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, η χώρα θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της και να βγει από τη στενωπό της ύφεσης.

Η αγορά απαιτεί την πλήρη απόσυρση της διάταξης, τροποποιημένης ή μη, που προβλέπει παρακράτηση φόρου για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Την ίδια ώρα, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την κατάργηση της παρακράτησης φόρου.

«Σε ένα τέτοιο πλαίσιο κάθε επιπλέον μέτρο που αποστερεί ρευστότητα από τις μικρότερες επιχειρήσεις είναι αντίθετο στη λογική προστασίας του εναπομείναντος δυναμικού τους. Έτσι η κατάργηση της παρακράτησης του 8% σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, αποτελεί αναγνώριση της δυσκολίας που θα προκαλούσε ένα τέτοιο μέτρο», αναφέρει το ΒΕΑ.

Παράλληλα, δεν κρύβει την ανησυχία για το ύψος των επιτοκίων που τελικά θα διαμορφωθούν στα δάνεια με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ τόσο για εξόφληση οφειλών, προμηθευτών όσο και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς. «Στόχος πρέπει να είναι η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων και η ενίσχυση των ταμείων και όχι να καταστούν αυτές όμηροι των τραπεζών και των κερδοσκοπικών διαθέσεών τους», τονίζεται.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε