Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εαν η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε τότε τι είναι χρεοκοπία”

Μεγάλα ερωτήματα στην έκθεση της Deutsche Bank για το ελληνικό κούρεμα αλλά και αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

“Εάν η περίπτωση της Ελλάδας δεν συνιστά χρεοκοπία, τότε ποια κατάσταση στο μέλλον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χρεοκοπία;” είναι το ερώτημα που διατυπώνουν στην έκθεση οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Το επιχείρημα της Deutsche Bank είναι απλό, ότι δηλαδή οι ιδιώτες, δηλαδή οι τράπεζες, σύρθηκαν σε συμφωνία για κούρεμα, μετά την εκβιαστική απειλή για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας.Στην έκθεση μάλιστα προαναγγέλεται πως θα αντιδράσουν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.

“Ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Sarkozy ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη απέφυγε τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Για να περιμένουμε όμως να δούμε τι θα αποφανθούν οι οίκοι αξιολόγησης”.

Η Deutsche Bank διατηρεί όμως και πολλές αμφιβολίες για το πακέτο μέτρων που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής :” Εάν το συνολικό πακέτο που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της Τετάρτης είναι η τελευταία λύση για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, αυτό θα εξαρτηθεί από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που θα εφαρμοστούν από τα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και από το εάν η ανάπτυξη των κρατών είναι επαρκής για να πείσει τις αγορές ότι τα προβλήματα χρέους θα ξεπεραστούν”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε