Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εδειραν τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ – Χτύπησαν το Μανώλη Γλέζο!

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ απομακρύνεται σε αθλια κατάσταση ΦΩΤΟ NEWSIT
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ απομακρύνεται σε αθλια κατάσταση ΦΩΤΟ NEWSIT

– Πεδίο μάχης νωρίτερα το κέντρο
– Σοβαρά ένας αστυνομικός.
– Στον Ευαγγελισμό Παναγόπουλος και Γλέζος

Σφοδρότατα επεισόδια, ξύλο, δακρυγόνα, τραυματισμοί και συλλήψεις σημάδεψαν την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας. Είχε προηγηθεί η επίθεση διαδηλωτών στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, αλλά και η επίθεση άνδρα των ΜΑΤ στον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο.

Η ώρα της επίθεσης στο Μανώλη Γλέζο

Η συγκέντρωση στιγματίστηκε από πετροπόλεμο μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και με την εισβολή διαδηλωτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού τον οποίο οι διαδηλωτές χτυπούσαν με κομμάτια μάρμαρο. Ηταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η στιγμή της επίθεσης...

Η πορεία συνεχίστηκε προς το υπουργείο Εργασίας με αγνωτσους να σπάνε οτι συναντούσαν στο πέρασμά τους. Από τράπεζες, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Κάδοι φλεγομενοι στην Πανεπιστημίου

Η επίθεση στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Την ώρα που ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ άρχιζε να μιλάει στους συγκεντρωμένους κάποιοι άρχισαν να πετάνε εναντίον του μπουκάλια με νερό, γιαούρτια και καφέδες. Δείτε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο βίντεο…

«Μπήκα πρώτος στη Βουλή για να καταδικάσω την επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΣΕ και τον επισκέφθηκα στο ιατρείο της Βουλής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Alter και χαρακτήρισε την επίθεση στον Γ. Παναγόπουλο «άστοχη, προβοκατόρικη, την καταδικάζουμε αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των αλληλοκατηγοριών». 

Ξαφνικά άγνωστοι φόρεσαν κράνη και κουκούλες και επιτέθηκαν εναντίον του και άρχισαν να συγκρούονται με άλλους διαδηλωτές μπροστά απ’ τον Αγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα για να διαλύσει τον κόσμο. Οι άγνωστοι έσπασαν και τα τζάμια στο φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Η στιγμή της συμπλοκής στον άγνωστο στρατιώτη

Η επίθεση στο Μανώλη Γλέζο

‘Ενα άλλο απίστευτο περιστατικό έγινε στην Βασιλίσσης Σοφίας έξω από την Βουλή. Αστυνομικός ψέκασε στο πρόσωπο τον ιστορικό αγωνιστή Μανώλη Γλέζο. Και ο Μανώλης Γλέζος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Ο κ.Γλέζος νοσηλεύεται προληπτικά στη μονάδα εμφραγμάτων και ο κ. Παναγόπουλος τελικά θα παραμείνει στο νοσοκομείο με κατάγματα στα πλευρά και μώλωπες.

Η στιγμή που ο αστυνομικός στρέφει τα χημικά του εναντίον του Μ. Γλέζου

Ο Μ. Γλέζος μεταφέρεται λιπόθυμος από διαδηλωτές στο προαύλιο της Βουλής

ΩΡΑ 13.45 Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ απομακρύνεται με τη βοήθεια των συγκεντρωμένων

Νωρίτερα πορεία από το Σύνταγμα προς το υπουργείο Εργασίας έκανε το ΠΑΜΕ.

ΩΡΑ 12.38  Η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ στο ύψος της πλ. Κοραή

ΩΡΑ 11.12 Κλειστή και σήμερα η πανεπιστημίου από απολυμένους της ΟΑ

Ποιοί απεργούν

Ακινητοποιημένα είναι όλα τα λεωφορεία, το τραμ, τα τρόλεϊ και το ΜΕΤΡΟ.

Επίσης δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του προαστιακού. Σήμερα απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές και νοσοκομειακοί γιατροί.

Μεγάλη αναστάτωση και στις αεροπορικές μεταφορές, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη στάση εργασίας – 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα – που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, 24ωρη απεργία σήμερα σε ΕΡΤ, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και Γενική Γραμματεία Τύπου.

  Στη 1 μετά το μεσημέρι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή όπου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα νέα σκληρά μέτρα. 

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν και οι βενζινοπώλες. Αντιδρούν στην εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών – εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, να επιβάλει το Υπουργείο Οικονομικών. Το ΔΣ της ΟΒΕ θα συνεδριάσει στις 8 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Εμφραγμα στο κέντρο από πορείες και καταλήψεις 
«Άνανδρη και δολοφονική επίθεση» λέει η ΓΣΣΕ 
Ζήτησε συγγνώμη από τον Μανώλη Γλέζο η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε