Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εφιαλτικές απαιτήσεις των δανειστών για τις συντάξεις – Ζητούν οριζόντιο “μαχαίρι” έως 15%

Εφιαλτικές απαιτήσεις των δανειστών για τις συντάξεις – Ζητούν οριζόντιο “μαχαίρι” έως 15%

Μία νέα βόμβα ετοίμαζαν οι δανειστές προς την κυβέρνηση όπως αποκαλύπτει το Mega, καθώς φαίνεται πως οι εταίροι απέρριψαν σχεδόν το σύνολο των προτάσεων για την κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό σύστημα.

Φαίνεται λοιπόν πως οι δανειστές δεν δέχονται μόνο την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά ζητούν και νέες μειώσεις στις συντάξεις και αυτή τη φορά ακόμα πιο γενναίες.

Συγκεκριμένα, οι δανειστές έχουν προτείνει τρία σενάρια με το ένα να ζητά να εξοικονομηθούν από τις συντάξεις περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και να προτείνουν τη μείωση όλων των συντάξεων από το ευρώ κατά 6%.

Το άλλο σενάριο σύμφωνα με τους δανειστές είναι η μείωση των συντάξεων από τα 800 ευρώ και πάνω, αλλά αυτή τη φορά το ποσοστό δεν είναι 6% αλλά 15%.

Και το τρίτο σενάριο αφορά στις μειώσεις των συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, αλλά τότε για συγκεντρωθούν τα 1,8 δισ. ευρώ η μείωση πρέπει να ξεπερνά το 30%.

Πρόβλημα φαίνεται όμως πως υπάρχει και με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αφού οι δανειστές απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις, καθώς όπως αναφέρουν με αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει μείωση στους μισθούς των νεοεισερχόμενων στο Δημόσιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε