Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έφτασε στο Χίλτον η Βελκουλέσκου – Στα χέρια της ελληνικής αντιπροσωπείας τα σχέδια συμφωνίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περίπου στις 17.55 έφτασε η Ντέλια Βελκουλέσκου στο Χίλτον, όπου είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και θεσμών.
 

«Τα κείμενα τα πήραμε» δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν από την έναρξη των νέων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, εννοώντας το MOU και το MEFP, ήτοι τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το ΔΝΤ, αντιστοίχως.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο, «αύριο θα θέσουμε το πλαίσιο», διευκρινίζοντας ότι σήμερα συζητούνται θέματα του τομέα ενέργειας και του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Στην πρώτη συνάντηση για την ενέργεια έλαβαν μέρος ο Γιώργος Σταθάκης, ως αρμόδιος υπουργός και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων, ενώ από την άλλη πλευρά του τραπεζιού ήταν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις πάνω στο συγκεκριμένο κείμενο της τεχνικής συμφωνίας (SLA), χωρίς να κλείσουν όλα τα ζητήματα, τα οποία εξάλλου δεν κρίνονται ως μεγάλα εμπόδια, καθότι αυτά ξεπεράστηκαν κατά τις επαφές και τις συζητήσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις ίδιες πηγές η βάση της συμφωνίας θα είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ζητά να πάψει να υπάρχει η δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ στο λιγνίτη, χωρίς ιδιαίτερες και συγκεκριμένες αναφορές σε πωλήσεις μονάδων. Αυτό υπονοείται και αναμένεται να εξειδικευτεί μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο θέμα που συζητείται σήμερα είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, όπου θα συγκεντρωθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε