Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έγινε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα – Αναμένεται η ανακοίνωση

Έγινε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα – Αναμένεται η ανακοίνωση

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα και κυρίως τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχει και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μέσω δορυφορικού τηλεφώνου από το αεροπλάνο που τον μεταφέρει στο Λος Κάμπος του Μεξικού, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος της Ομάδας των 20 (G20).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα το Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εκδώσουν μια ανακοίνωση γύρω στις 23:00 (ώρα Ελλάδας).

Τη συνομιλία των ευρωπαίων αξιωματούχων επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως είπε με τους ομολόγους του της ευρωζώνης συζήτησαν απόψε για την Ελλάδα και σκοπεύουν να εκδώσουν μια ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις σήμερα το απόγευμα και σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση, η οποία έχει προετοιμαστεί και λέει πώς επιθυμούμε να προσεγγίσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα», επεσήμανε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς μετά την ανακοίνωση των πρώτων έξιτ πολ είχε σημειώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συζητήσει για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας με οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί.

Υπάρχει «ένα περιθώριο διαλόγου για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μνημονίου», εκτίμησε ο Ρέιντερς, ο οποίος όμως δεν θέλησε να δώσει «λευκή επιταγή» στην Αθήνα. «Πρέπει να σκεφτούμε μια αναπροσαρμογή δέκα ή δεκαπέντε ετών», είπε ο Βέλγος ΥΠΕΞ.

Πρόσθεσε ότι τάσσεται υπέρ του να επιτραπεί μια παράταση σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος, όπως επέτρεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβεί στην περίπτωση της Ισπανίας.

«Είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν», πρόσθεσε ο Ρέιντερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, προφανώς αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε