Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εγκρίθηκαν 467 επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού

Εγκρίθηκαν 467 επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων επενδυτικών σχεδίων για το πρόγραμμα εναλλακτικός τουρισμός και με απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα για χρηματοδότηση 467 επενδυτικών σχεδίων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι 50.062.364,07 ευρώ με τη συμβολή της κρατικής ενίσχυσης να ανέρχεται στο ποσό των 25.031.182,35 ευρώ.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και η επιχορήγηση των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε ποσοστό 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους. Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις είναι τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις πλωτών μεταφορών, κ.α., οι οποίες δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Με την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», η τουριστική επιχειρηματικότητα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας μας, την άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης και την επακόλουθη αύξηση της απασχόλησης στις τοπικές κοινωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διακοπές σε φάρο; Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκέφτεται τον …”φαρικό τουρισμό”

 

Η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Κατάρ στο επίκεντρο των επαφών της Όλγας Κεφαλογιάννη στη Ντόχα

 

Η τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε