Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 8 Αθήνα Αναλυτικά

Εγκρίθηκε η διάσωση της τράπεζας DEXIA

Εγκρίθηκε η διάσωση της τράπεζας DEXIA
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 23:04

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα επισήμως το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας Dexia ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο επιτρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της και να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία της, η οποία θα είχε βαριές συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας.

"Είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε επιτέλους να εγκρίνουμε το σχέδιο εκκαθάρισης της Dexia, η επεξεργασία του οποίου έγινε από κοινού από το Βέλγιο, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο", δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

"Το σχέδιο που επικυρώσαμε επιτρέπει να διασφαλιστεί ότι η διατήρηση στην αγορά ορισμένων τμημάτων του ομίλου Dexia είναι πραγματικά αιτιολογημένη, χωρίς να διατηρείται τεχνητά στην ζωή ένα αποτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, και ότι ελαχιστοποιούνται οι στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό που προκύπτουν από την βοήθεια που λαμβάνεται", σημείωσε.

Το σχέδιο αυτό μείωσε επίσης το κόστος για τους φορολογούμενους "στο αυστηρά απαραίτητο επίπεδο", κατέληξε ο Αλμούνια.

Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει την εκκαθάριση του ομίλου Dexia, την πώληση της θυγατρικής της DMA (Dexia Municipal Agency) και την αναδιάρθρωση της τράπεζας Belfius, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Βάσει του σχεδίου αυτού, η Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο θα βοηθήσουν τον όμιλο Dexia με μια εγγύηση αναχρηματοδότησης ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, παράλληλα με μια ανακεφαλαιοποίηση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης βάσει του σχεδίου, το Βέλγιο θα διακρατεί περίπου το 50% του ομίλου και η Γαλλία σχεδόν το 45%, το υπόλοιπο ποσοστό θα διατηρήσουν μικροί επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφώνησαν η Γαλλία το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο για τη διάσωση της Dexia
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook