Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εγκρίθηκε η βοήθεια για την Κύπρο – Την άλλη εβδομάδα η τρόικα στην Λευκωσία

Εγκρίθηκε η βοήθεια για την Κύπρο – Την άλλη εβδομάδα η τρόικα στην Λευκωσία

Ναι στην βοήθεια σε Κύπρο και Ισπανία είπε το Eurogroup σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη.

Η Κύπρος εισέρχεται στο μηχανισμό στήριξης και αντιπροσωπεία της τρόικας θα επισκεφθεί τη Λευκωσία εντός των ημερών.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε σήμερα, με γραπτή δήλωση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «το ΔΝΤ παρέλαβε πρόσκληση από μέρους των κυπριακών αρχών για συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε εξωτερική οικονομική βοήθεια με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων της κυπριακής οικονομίας».

Όπως αναφέρεται στη δήλωση της κ. Λαγκάρντ, «αυτό ακολουθεί το αίτημα των αρχών για χρηματοπιστωτική υποστήριξη μέσω του μηχανισμού υποστήριξης. Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε στις προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων μας για να βοηθήσουμε την Κύπρο να επιστρέψει στη σταθερότητα, στην αειφόρο οικονομική Ανάπτυξη και στην αποκατάσταση ενός σταθερού χρηματοπιστωτικού τομέα».

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ αναφέρει ότι «το ΔΝΤ αναμένεται να στείλει στην Κύπρο ομάδα το συντομότερο δυνατό, για να αξιολογήσει την κατάσταση επιτόπου, σε προετοιμασία των συζητήσεων πάνω σ’ ένα οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα βοηθήσει την Κύπρο να ανταποκριθεί στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Στο μεταξύ, ενώ η Κύπρος αναλαμβάνει την ερχόμενη Κυριακή την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνονται τα δημοσιεύματα και οι αναφορές για τα οικονομικά προβλήματα και το ρόλο που θα έχει πλέον η τρόικα για τον έλεγχο της κυπριακής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέσπασε Ιταλογερμανικός πόλεμος πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Σύνοδος Κορυφής: Ο καλός, η κακή και ο Μόντι! – Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας – Τα όχι της Ιταλίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε