Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Εικασία τα 80 δισ. ευρώ»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Καθαρή εικασία χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ποσό των 80 δισ. ευρώ που αναφέρεται στον ελληνικό τύπο ως σύνολο της ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Είναι καθαρή εικασία» ξεκαθάρισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Αμαντέου Αλταφάζ Τάρντιο και πρόσθεσε πως ο μοναδικός αριθμός που βρίσκεται προς το παρόν στο τραπέζι είναι μια γραμμή δανείων 30 δισεκατομμυρίων από τις χώρες της ζώνης του ευρώ για την πρώτη χρονιά.

Το συνολικό ποσό των δανείων της ευρωζώνης θα μπορούσε να αυξηθεί αν ληφθεί υπόψη η δεύτερη και η τρίτη χρονιά, όμως αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο που συμπλήρωσε πως «έγκειται στο ΔΝΤ να πει πόσα θα βάλουν», κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο το ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα την επόμενη τριετία, σε συνδυασμό και με την αρωγή του ΔΝΤ, υπολογίζεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών όταν ερωτήθηκε σχετικά, διέψευσε πάντως ότι η συνολική βοήθεια έχει προσδιοριστεί αριθμητικά στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε