Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Είναι δυνατή μια μείωση των επιτοκίων για το δάνειο προς την Ελλάδα''

''Είναι δυνατή μια μείωση των επιτοκίων για το δάνειο προς την Ελλάδα''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2011 | 16:43
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2011 | 16:38

Τα λόγια αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία διότι τα είπε ο Εβαλντ Νοβότνι, που είναι μέλος της διοίκησης της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.
 

Τη δυνατότητα μείωσης των επιτοκίων για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως την καταβολή προσπαθειών από μέρους των δύο χωρών για την επίτευξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη διασφάλιση ότι δεν θα προκύψουν μελλοντικά τα ίδια προβλήματα, τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Εβαλντ Νοβότνι.
 
Ο Αυστριακός τραπεζίτης συμπλήρωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απορρίπτει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
 
Σε πρόσφατη ομιλία του σε συνέδριο στη Βιέννη, ο κ. Νοβότνι είχε ταχτεί υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη υπερχρεωμένων χωρών, τονίζοντας πως ακόμη και εαν μερικές χώρες δεν είναι σε θέση εξυπηρέτησης των χρεών τους θα πρέπει να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, καθώς οι συνέπειες μιας εξόδου από αυτή θα ήταν πολύ χειρότερες.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook