Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εισαγγελείς στην Wall Street για τους οίκους αξιολόγησης

Εισαγγελείς στην Wall Street για τους οίκους αξιολόγησης

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ αλλά  και η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς συνεργάζονται σε μια προκαταρκτική ποινική

έρευνα για το κατά πόσον οι τράπεζες παραπλάνησαν τους επενδυτές για τη συμμετοχή τους σε ενυπόθηκα ομολόγων που τους  προσέφεραν οι οίκοι της  Γουόλ Στριτ.
 
JPMorgan Chase & Co, η Deutsche Bank AG, η UBS AG και η Citigroup Inc έλαβαν κλήσεις από την επιτροπή.
 
Στην  Goldman Sachs Group Inc και Morgan Stanley έχουν ήδη αρχίσει οι έρευνες  με προκαταρκτική ποινική εξέταση, 

Στον ίδιο χώρο κινούμενος ο εισαγγελέας  της Νέα Υόρκης Andrew Cuomo εξετάζει σχολαστικά 8 εταιρείες για το αν έχουν  παραπλανήσει τις εταιρείες αξιολόγησης, όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στους  New York Times.

Εξετάζεται κατά πόσο οι εταιρείες πουλούσαν παρανόμως υποθηκευμένα  ομόλογα που συνδέονται με τα επιτόκια των  στεγαστικών δάνειων  που προκάλεσαν την πιστωτική κρίση πριν από 18 μήνες. Η  Goldman Sachs αμφισβητεί τη μήνυση από τη Επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία επικαλείται ότι η επιχείρηση παραπλάνησε τους επενδυτές για μια τα προϊόντα που εισήγαγε στη αγορά το 2007. 

Οι εισαγγελείς μέχρι στιγμής βρίσκονται στην φάση  της συγκέντρωσης αποδείξεων και δεν έχουν εκδοθεί ποινικές κλήσεις. Για να κερδηθεί  μια ποινική υπόθεση, οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποδείξουν  πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι οι εταιρείες ή οι  υπάλληλοι  τους εκ προθέσεως παραπλάνησαν τους επενδυτές.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε