Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια που χορηγούσαν οι συνεταιριστικές τράπεζες

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2012 | 17:25
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2012 | 12:47

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με την από 23.3.2012 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων των Τραπεζών: ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ και ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ.

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει μόνο τις καταθέσεις των εν λόγω τραπεζών και κανένα άλλο στοιχείο του ενεργητικού ή του παθητικού τους.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, οι καταθέσεις αυτές θα μεταφερθούν στην Εθνική Τράπεζα. Οι διαδικασίες μεταφοράς περιλαμβάνουν ένα σύνθετο έργο παραγωγής και αποστολής ηλεκτρονικών αρχείων από τις συνεταιριστικές τράπεζες και ενσωμάτωσή τους στα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, η Εθνική Τράπεζα, θα ενημερώσει τους δικαιούχους των λογαριασμών αυτών για την ημερομηνία έναρξης εξυπηρέτησης των λογαριασμών τους από τα καταστήματά της.


Εισαγγελική έρευνα για τα επισφαλή δάνεια που χορηγούσαν οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες

   Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να ανακαλέσει τις άδειες τριών συνεταιριστικών τραπεζών, διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης.

    Η απόφαση της ΤτΕ αφορά στις συνεταιριστικές τράπεζες Λαμίας, Αχαΐας και Λέσβου- Λήμνου και ελήφθη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, καθώς δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητά τους.

    Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, οι επίμαχες τράπεζες εμφάνιζαν μεγάλη κεφαλαιακή ανεπάρκεια εξαιτίας απαιτήσεων από επισφαλείς δανειοδοτήσεις που είχαν χορηγήσει.

    Η εισαγγελική έρευνα έχει στόχο να εξακριβώσει, αν στην υπόθεση των χορηγηθέντων επισφαλών δανείων των τριών τραπεζών προκύπτουν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων τους και συγκεκριμένα αν στοιχειοθετείται η διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της απάτης και της υπεξαίρεσης.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι που έπαιρναν σύνταξη από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες

 

Ανακλήθηκε η άδεια τριών τραπεζών - Ένταση σε Λαμία και Πάτρα!

    Διαδώστε αυτό το άρθρο