Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Είσπραξη τελών υπέρ του Δημοσίου από ιδιωτικά μεταλλεία για πρώτη φορά

Είσπραξη τελών υπέρ του Δημοσίου από ιδιωτικά μεταλλεία για πρώτη φορά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2013 | 21:30
Πρώτη δημοσίευση: 06.03.2013 | 21:30

Αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2013 θα καταβληθούν τα τέλη υπέρ του Δημοσίου και των Δήμων από τα ιδιωτικά μεταλλεία, διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ σε σημερινή ανακοίνωση.

Η είσπραξη των τελών αυτών θα προβλεφθεί για πρώτη φορά στην Ελληνική νομοθεσία, καθώς δεν προβλέπονταν στον Μεταλλευτικό Κώδικα που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 40 χρόνια. Όπως προβλέπει ο νόμος 4042/2012, τόσο η απόδοση ποσοστού στους οικείους Δήμους από τα εισπραττόμενα μισθώματα δημόσιων μεταλλείων, όσο και τα τέλη υπέρ του Δημοσίου από τα ιδιωτικά μεταλλεία ισχύουν από 1/1/2013 και η είσπραξή τους θα γίνει αναδρομικά και απολογιστικά, αφού αφορούν δραστηριότητες που έγιναν κατά το προηγούμενο κάθε φορά έτος.

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου συγκροτήθηκε Επιτροπή για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίσει το θέμα. Η Επιτροπή έχει ξεκινήσει τις εργασίες της και αναμένεται να εκδώσει το πόρισμα της έως τα τέλη Μαρτίου.

Με τον τρόπο αυτό, τονίζει το ΥΠΕΚΑ, ενισχύονται περαιτέρω τα ανταποδοτικά οφέλη υπέρ του ελληνικού Δημοσίου και ιδίως των περιοχών στις οποίες πραγματοποιούνται μεταλλευτικές δραστηριότητες. Ειδικότερα, όσον αφορά στην καθιέρωση τελών από ιδιωτικά μεταλλεία, είναι η πρώτη φορά που συνδέεται άμεσα η επιτυχής εξόρυξη μεταλλευμάτων με την είσπραξη προκαθορισμένων και συγκεκριμένων ποσών υπέρ του Δημοσίου, επιπλέον των φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΙΓΜΕ για Σκουριές: Υπερβαίνει τα 25 δισ. ευρώ η αξία των μεταλλευμάτων

Βίντεο Ντοκουμέντο: On camera η δολοφονική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής!

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον "πόλεμο" στις Σκουριές - Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια - Το βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt


   Διαδώστε αυτό το άρθρο