Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκλεισε θετικά αλλά δεν πέρασε τις 1.000 – Καλό φίνις και για την Ευρώπη – Άνοδος και στη Wall Street

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 991,14 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,53%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε κατά 6,25%.
Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54,04 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 82 βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, 45 υποχώρησαν και 48 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στο πράσινο όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Το γερμανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε σήμερα τις συνεδριάσεις της εβδομάδας με σημαντική άνοδο του DAX30, με ημερήσια ποσοστιαία άνοδο 3,45%.

Ο δείκτης έφτασε κοντά στο επίπεδο των 6 χιλιάδων μονάδων, αφού σήμερα τερμάτισε σχεδόν στις 5.998. Όμως, το τελευταίο πενθήμερο συναλλαγών ο δείκτης έχει απολέσει περίπου το 4% της αξίας του.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSEMib ήταν σήμερα έντονα ανοδικός, είχε ημερήσια ποσοστιαία άνοδο 4% και από τη Δευτέρα μπορεί να ατενίσει τις 16 χιλιάδες μονάδες, δεδομένου ότι ήδη αναρριχήθηκε στις 15.888.

Πολύ καθοριστικό ρόλο στην πορεία των συναλλαγών παίζει η απαγόρευση προς ώρας απ την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των γυμνών πωλήσεων μετοχών με στόχο την υποτιμητική κερδοσκοπία. Αμέσως, οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν αισθητά.

Στην παρισινή αγορά όπου το τελευταίο 10ήμερο η αλληλουχία πτωτικών συνεδριάσεων υπήρξε μεγάλη, σήμερα ο δείκτης CAC40 ανέκτησε το 4,02% της αξίας του με πρωταγωνιστές της ανοδικής κίνησης πάλι τις τραπεζικές μετοχές. Και η γαλλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει λάβει αποφάσεις για να πατάξει την κερδοσκοπία, που αποδίδουν.

124 μονάδες ανέκτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο σήμερα ο CAC40, επανερχόμενος στο επίπεδο των 3.210. Ο όγκος συναλλαγών δεν ικανοποιεί, περιοριζόμενος κάτω απ τα πέντε δισ. ευρώ, όμως ο Δεκαπενταύγουστος είναι σημαντική αργία και της Καθολικής εκκλησίας.

Ημερήσια ποσοστιαία άνοδο 3,04% είχε σήμερα στο Λονδίνο ο FTSE100, κερδίζοντας εκατόν πενήντα επτά μονάδες και κάνοντας την επαναφορά στην περιοχή των 5.320 μονάδων, ύστερα μάλιστα και τη χθεσινή σημαντικά ανοδική κίνηση του, οπότε ανέκτησε άλλο ένα 3,11% της αξίας του.

Η Ευρώπη «τράβηξε» και τη Νέα Υόρκη

Μαζί με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε θετικό έδαφος και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 126 μονάδες, ή 1,13%, φθάνοντας σχεδόν τις 11.270 μονάδες.

Ο Nasdaq, κυρίως των επιχειρήσεων τεχνολογίας, κέρδισε περίπου 15 μονάδες ή 0,62% ξεπερνώντας τις 2.508.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε