Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Έκπτωση 70% στα πρόστιμα σε όσους καρφώσουν κρυφά εισοδήματα

Έκπτωση 70% στα πρόστιμα σε όσους καρφώσουν κρυφά εισοδήματα

Όσοι φορολογούμενοι αποκαλύψουν στην Εφορία αδήλωτα εισοδήματα που διατηρούν σε τράπεζες θα έχουν έκπτωση φόρου εως και 70% στα πρόστιμα, ενώ θα χαριστούν προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις.

Μεγάλα κίνητρα θα έχουν, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι φορολογούμενοι που θα αποκαλύψουν στην Εφορία αδήλωτα εισοδήματα που έχουν σε τράπεζες της Ελλάδας ή στο εξωτερικό.

Το ύψος της έκπτωσης επί του φόρου θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν, ενώ θα αίρονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με την Ημερησία το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης θα έχουν όσοι τοποθετήσουν τα εισοδήματά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ή έντοκα γραμμάτια. Στην περίπτωση αυτή, το ποσοστό της έκπτωσης θα ανέρχεται στο 70%.

Εάν τα χρήματα διατηρηθούν σε απλό καταθετικό λογαριασμό εγχώριας τράπεζας, το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι μόλις 20% επί του φόρου που προκύπτει.

Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, δυνατότητα χρήσης των ευνοϊκών όρων του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν οι φορολογούμενοι που έχουν αδήλωτα εισοδήματα τα οποία είναι τοποθετημένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας ή αλλοδαπούς, σε αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα και γενικότερα τίτλους του εξωτερικού, καθώς και στο χρηματιστήριο ή σε πλατφόρμες συναλλαγών.
Εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση κεφάλαια τα οποία δεν έχουν «περάσει» από το τραπεζικό σύστημα. Επίσης, χρηματικά ποσά τα οποία βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα σε ελληνικές τράπεζες και έχουν «τοποθετηθεί» στα στρώματα, εφόσον προέρχονταν από φοροδιαφυγή, μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε