Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκρηξη φοροδιαφυγής στα ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς

Έκρηξη φοροδιαφυγής στα ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς
– Δεν έκοψαν αποδείξεις το 60% των επιχειρήσεων που ελέγχθησαν
– Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από το ΣΔΟΕ
– Από την πίστα στον εισαγγελέα 4 αστέρες στη νύχτα και στη φοροκλοπή
10 στις 18 επιχειρήσεις που έκαναν έφοδο οι άντρες του ΣΔΟΕ το βράδυ της αλλαγής του χρόνου αποδείχτηκε πως δεν έκοβαν αποδείξεις ούτε για να σώσουν τα προσχήματα.
 
Πρόκειται για μεγάλες πίστες, μπαράκια, clubs, εστιατόρια, ταβέρνες αλλά ακόμα και ξενοδοχεία σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς όπως στην Αράχωβα.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη σε κάθε περίπτωση που οι ελεγκτές δεν έβρισκαν απόδειξη, έκοβαν πρόστιμο χιλίων ευρώ ενώ εντύπωση προκάλεσε και η καταγγελία του στο Ράδιο 9, ότι την περσινή πρωτοχρονιά δεν είχε ελεγχθεί κανείς διότι όλοι οι άντρες του ΣΔΟΕ είχαν ρεπό.
 
Οι πλέον προκλητικές όμως υποθέσεις φοροδιαφυγής που ερευνά το ΣΔΟΕ αφορούν σε τρεις διάσημους τραγουδιστές και μία πασίγνωστη παρουσιάστρια, πρώην μοντέλο, που οι φορολογικές τους δηλώσεις παρέπεμπαν σε…άπορους.
 
Η πιο κραυγαλέα είναι η περίπτωση της τηλεπαρουσιάστριας, η οποία έδωσε αφορμή για ελέγχους εξαιτίας του πανάκριβου σπιτιού με πισίνα, για το οποίο είχε δημοσιευτεί αγγελία πώλησης στην τιμή των 5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα απασχόλησε τη δημοσιότητα όταν έγινε στόχος διαρρηκτών.
 
Οι τρεις άλλες υποθέσεις αναφέρονται σε αστέρες του τραγουδιού, ένας εκ των οποίων έχει απασχολήσει ξανά τις φορολογικές αρχές για τη συμμετοχή του σε συναυλίες χωρίς έκδοση παραστατικών.
 
Στην περίπτωσή του ξεσκονίζονται κυριολεκτικά οι δηλώσεις εισοδήματος και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες (εκμετάλλευση κέντρων κ.λπ.), καθώς και η προέλευση χρημάτων που τοποθέτησε κατά την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.
 
Εξίσου τρανταχτή είναι η περίπτωση δημοφιλούς τραγουδίστριας που ερευνάται από τον ΣΔΟΕ, παρά το ότι οι οικονομικές της δυσκολίες είναι γνωστές.
 
Η τέταρτη και τελευταία περίπτωση αφορά σε τραγουδιστή, δημοφιλή στη νεολαία.
 
Ήδη ξεψαχνίζονται οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και η ακίνητη τους περιουσία και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν πρώτα από τις εφορίες στις οποίες υπάγονται τα αστέρια της φοροδιαφυγής και μετά από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε