Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έξαλλοι οι Αζέροι με τον Σκουρλέτη για τη ΔΕΣΦΑ – Τι απάντησε ο υπουργός

Έξαλλοι οι Αζέροι με τον Σκουρλέτη για τη ΔΕΣΦΑ – Τι απάντησε ο υπουργός

Μετά το “ναυάγιο” στη συμφωνία ΔΕΣΦΑ-SOCAR το ελληνοαζέρικο επιμελητήριο με ανακοίνωσή του ξεσπά και εκφράζει την απογοήτευσή του και την έντονη ανησυχία του για τη ματαίωση του επιχειρηματικού αυτού σχεδίου.

Επισημαίνει στην ανακοίνωση πως η δυσμενής αυτή εξέλιξη επιβαρύνει σημαντικά το θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον και το πλαίσιο συνεργασίας “που το Επιμελητήριο έχει αναπτύξει μέσω της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών”.

Μάλιστα, το Επιμελητήριο αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη, υπογραμμίζοντας πως η μονομερής τροποποίηση της συμφωνίας εκ μέρους του υπουργείου με την ψήφιση του νομοσχεδίου τον περασμένο Ιούλιο, τροποποίησε το πλαίσιο της αρχικής προκήρυξης και επηρέασε δυσμενώς τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της επένδυσης οδηγώντας τη σε ναυάγιο.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως η ματαίωση της συγκεκριμένης συμφωνιάς συνιστά αρνητικό πρόσημο και αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές να δουν την Ελλάδα με “επενδυτικό μάτι”.

Σχεδόν παράλληλα με το ελληνοαζέρικο επιμελητήριο, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για το ναυάγιο και σημείωσε πως αποδείχθηκε πως υπήρχαν βαθύτεροι λόγοι εκ μέρους της αζέρικης εταιρείας, της Socar “η οποία έφυγε τελικά από αυτή τη διαδικασία”.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε