Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Εξάψαλμος” Μέρκελ στις τράπεζες για την ελληνική κρίση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αναμένει σημαντικά βήματα από την Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επέκρινε έντονα σήμερα τις τράπεζες, κρίνοντας “σκανδαλώδες” το ότι κατάφεραν να συγκαλυφθεί το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα και να προκληθεί μια κρίση σε όλη την ευρωζώνη.

Η κ. Μέρκελ υπενθύμισε ότι η Γερμανία αναμένει από την Ελλάδα σημαντικές προσπάθειες για να μειώσει το δημόσιο έλλειμά της.

“Είναι σκάνδαλο αν αποδειχτεί ότι οι τράπεζες, που μας έφεραν ήδη στο χείλος του γκρεμού, μετείχαν επίσης και στην παραποίηση των δημοσιονομικών στατιστικών της Ελλάδας”, τόνισε η κ. Μέρκελ σε πολιτική ομιλία της στο κρατίδιο Μέκλεμπουργκ-Δυτική Πομερανία, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

“Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να κάνει σοβαρές οικονομίες και είμαι ικανοποιημένη επειδή ο Ελληνας πρωθυπουργός σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασχολείται με το θέμα αυτό” πρόσθεσε η Ανγκελα Μέρκελ. 

Η γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε στην αναγκαιότητα για όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ να διαμορφώνουν τα μεγέθη των προϋπολογισμών τους με τον ίδιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση του ευρώ.

Παράλληλα η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε του ευρώ, εκτιμώντας ότι η Γερμανία “θα είχε γνωρίσει ακόμα περισσότερες αναταράξεις” κατά την περσινή οικονομική κρίση εάν δεν είχε υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε