Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 11 Αθήνα Αναλυτικά

Εξετάζουν να διπλασιάσουν το χρόνο αποπληρωμής των δανείων για την Ιρλανδία

Εξετάζουν να διπλασιάσουν το χρόνο αποπληρωμής των δανείων για την Ιρλανδία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.06.2012 | 17:52
Πρώτη δημοσίευση: 18.06.2012 | 17:39

Η παράταση θα αφορά μόνον τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όχι αυτά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλέστηκε το RTE.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζουν το ενδεχόμενο να διπλασιάσουν τον χρόνο αποπληρωμής του δανείου ύψους 85 δισ. ευρώ στα 30 χρόνια από τα 15 που είναι σήμερα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στους δανειστές της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η κίνηση αυτή θα έχει στόχο να διευκολύνει τις προσπάθειες του Δουβλίνου να επιστρέψει στις χρηματαγορές τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την έκδοση ομολόγων μακράς διάρκειας πριν από την λήξη της δανειακής σύμβασης με ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ περί τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Τα ζητήματα αυτά δεν έχουν τεθεί στην Ιρλανδική κυβέρνηση ούτε σε άλλους ευρωπαίους ηγέτες, ανέφερε.

Το ΔΝΤ κάλεσε την Παρασκευή την Ευρώπη να κάνει περισσότερα προκειμένου η Ιρλανδία να επιστρέψει στις χρηματαγορές, με την αναχρηματοδότησή της μετά την διάσωση των τραπεζών ή με την εξαγορά μέρους του μετοχικού κεφαλαίου των κρατικοποιημένων και κρατικών ιρλανδικών τραπεζών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook