Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος στις 23/10 - Νωρίτερα ίσως έκτακτο Eurogroup

Έκτακτη Σύνοδος στις 23/10 - Νωρίτερα ίσως έκτακτο Eurogroup
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2011 | 21:35
Πρώτη δημοσίευση: 10.10.2011 | 17:55

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΕΕ επισημαίνει ότι χρειάζονται επιπλέον στοιχεία για να εξετασθούν θέματα, όπως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Για τις 23 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και της ευρωζώνης (αντί της 17ης και 18ης Οκτωβρίου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο) προκειμένου η ΕΕ "να μπορέσει να ολοκληρώσει τη συνολική στρατηγική της για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη», αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΕΕ επισημαίνει ότι χρειάζονται επιπλέον στοιχεία για να εξετασθούν θέματα, όπως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αποτελεσματικότητα των εργαλείων, που έχει στη διάθεσή του το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα στοιχεία αυτά, αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Ρομπάι, το αποτέλεσμα που θα εξαχθεί από την αποστολή της Τρόικας στην Ελλάδα, καθώς και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συνεχίζοντας ο Χέρμαν Ρομπάι σημειώνει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου και τονίζει ότι η διαδικασία επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι κοντά στην ολοκλήρωση, οι δε διαβουλεύσεις για την "οικονομική διακυβέρνηση" στην ευρωζώνη έχουν προχωρήσει σημαντικά. Επιπλέον, αναφέρει ότι το πακέτο έξι νομοθετικών προτάσεων για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης έχει εγκριθεί.

Ο Πρόεδρος της ΕΕ καταλήγει λέγοντας ότι εισηγήθηκε να πραγματοποιηθεί, εκτάκτως, Συμβούλιο Eurogroup και Ecofin πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ
 2. Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις
 3. Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον ! Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! "Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον"!
 4. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον μουτζούρη ! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε! Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον "μουτζούρη"! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε!
 5. Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο
 6. Αξιολόγηση: Πρόοδος στο προσκήνιο, οργιάζει το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί Αξιολόγηση: "Πρόοδος" στο προσκήνιο, "οργιάζει" το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook