Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκτακτη εισφορά στους υπαλλήλους των τραπεζών;

Έκτακτη εισφορά στους υπαλλήλους των τραπεζών;

Νέα εμπλοκή με την τρόικα, αυτή τη φορά για χάρη των τραπεζών. 555 εκατομμύρια έχει να λάβει φέτος το κράτος με την μορφή μερίσματος από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάσει του νόμου Αλογοσκούφη.

Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην δοθεί αυτό το ποσό και ουσιαστικά δημιούργησαν οι ίδιοι μια μαύρη τρύπα ίσης αξίας. Στουρνάρας και Σταϊκούρας αντέδρασαν έντονα αλλά άκουσαν τους τροϊκανούς να λένε ψυχρά ότι πρέπει να βρεθούν από αλλού τα χρήματα. Εκτός από την πρόταση που έκαναν για περικοπή από τώρα του δώρου των Χριστουγέννων (διαβάστε εδώ) πρότειναν να μπει έκτακτη εισφορά στους υπαλλήλους των τραπεζών.

Και η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο με αποτέλεσμα το θέμα να παραμείνει ανοιχτό και να λήξει χωρίς συμφωνία άλλο ένα ραντεβού.

Ο κ. Σταικούρας απέστειλε σχετική επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, λύση όμως δεν έχει βρεθεί και έτσι ενώ το ποσό έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2012 δεν υπάρχει και πρέπει για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα να βρεθεί…

Διαβάστε επίσης:
Δεν θα μπει δώρο Χριστουγέννων; Από φέτος οι περικοπές λέει η Τρόικα

Καταιγίδα στα ακίνητα – Φόρος σε σπίτια, οικόπεδα, χωράφια – Μείωση και στα αφορολόγητα όρια

Στρατός Φτώχειας! Μόνο οι ανώτατοι θα έχουν μισθό πάνω από 1000 ευρώ!!! Στοιχεία-σοκ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε